En studietur til Afrika?

Vi nordmenn drømmer oss bort til varmere land og spennende opplevelser. Spesielt i studietiden bruker vi nok mye tid på å drømme oss vekk fra eksamensstress, slitsomme forelesere og endeløse notater. Men det hjelper ikke å kun drømme seg bort når man sitter i en kald lesesal og gjør siste innspurt før jul. Du må ta grep! Hvorfor ikke utforske horisonten? En studietur vil gi deg nye impulser, skape nye relasjoner, og du vil kanskje lære mer om deg selv. I tillegg er jo dette en gylden mulighet til å innhente mer motivasjon til å fullføre studiene.

Budsjettbasert studietur til Afrika

Som student er man godt vant med en slank lommebok og et halvfullt kjøleskap. Når økonominen skranter, frister det nok ikke så mye å bruke alle penger på et studieopphold i utlandet. Det er dog ikke nødvendigvis dyrere å studere i utlandet enn i Norge. Man Kan spare mye penger på å velge riktig studiested, og få en oversikt over hvilke utgifter en må ut med. God research på forhånd vil hjelpe deg med å huke ut de mest økonomisk attraktive studiestedene, samt de litt mer eksklusive, men dog like gode. Det høres kjedelig ut, men sett opp budsjett, studier og sammenlign semesteravgifter, leiepriser og fritidsaktiviteter- Men mest av alt, finn ut hva du virkelig vil, ikke hva økonomien vil!

En kontrastfylt studiehverdag

Leter du etter kontraster fra den norske, stusselige og kalde studiehverdagen? Da bør du søke noe annerledes. Hva med å reise til Afrika? Afrika er et relativt stort kontinent, med kontraster, liv og muligheter. Sør-Afrika er en spennende mulighet! Her kan du studere på engelsk, ta et år, en bachelor eller mastergrad. Forholdene ligger også godt til rette for at du skal kunne fullføre, og det skolerelevante er ikke noe problem. Det klarer du! Det som er viktig er at du benytter dette året, eller årene, på å utforske noe som ikke er så… norsk. Reis rundt, oppsøk kulturer, oppsøk spennende kulturer, som mennesker fra Sambla i Burkina Faso, oppsøk vill natur ved Victoria Falls og vær åpen for nye impulser.