Hvorfor mangfold er viktigere enn utvikling

Det er mange som ikke ønsker at mennesker av alle slag skal være frie til å leve sine liv, men det er kun basert på en tanke om at de selv fortjener bedre. Det eneste som betyr noe når alt kommer til alt er nemlig at man gjør de riktige tingene for en bedre verden. Mangfoldet må få leve.

Den verden vi ser i dag trenger et ansiktsløft, og viser stadige tegn til at det motsatte skjer og at verden blir en mer ugjestmildt plass å leve. Mange synes det er tungt og slitsomt å tenke på at man skal leve i forsoning som fremmer mangfold, men dersom man ikke begynner å ta dette inn over seg, vil det kunne gå ille.

Mangfold fortrenger frykt

Selv om mange tenker at det er myndighetenes sitt ansvar å gjøre gode dyder, er det befolkningen som står med hovedansvaret. Med mer tanke på hverandre, det gjelder både våre medmennesker, men også dyr, vil verden bli et bedre sted.

Fokus på penger og makt er ofte årsak til mange konflikter verden over, selv blant mindre grupper og mellom enkeltindivid. Dette er helt basale drifter som ligger latente i hvert menneske, men likevel kan man ikke skylde på disse driftene som siviliserte mennesker.

Hva er mangfold

Mangfold er å ta vare på hvert eneste individ, selv planter og dyr. Alle er forskjellige, med sine egenskaper og kapasiteter. Mennesket har til alle tider tatt kontroll over mangfoldet ved å fremdyrke det rene og vakre, uten å vite hva man går glipp av. Mangfoldet i menneskeheten er det samme som å akseptere innvandrerne og la de leve fritt og trygt i vårt samfunn, utvikle seg og ha de samme mulighetene som oss. Det er å godta mennesker med andre livssyn og religion. Mangfold er å ta vare på miljøet og utsette utbygging av industri og heller la biologien utfolde seg.

Misforståelse rundt mangfold

Mange mener at de er forskjellig fra oss og at de har en utspekulert plan for å ødelegge våre trygge liv. Men konflikter i mange land starter som regel etter mange års skjevfordeling av de felles godene som er tilgjengelig. Mange mener derfor at det er en skjult agenda at mennesker strømmer til Europa blant annet. Å sette opp en mur er ingen god løsning.

Kunnskap skaper forståelse

Dersom man ikke har denne følelsen av verden, bør man kanskje slutte å følge med på nyhetene og heller dra ut i den store, vakre verden. En reise til Afrika eller mangfold i akademia, vil vise oss at de slettes ikke er mye forskjellige fra alle andre, men tvert i mot lever med de samme håpene og ønskene for seg og sine.

Det å møte andre mennesker viser oss at vi ikke trenger krig og maktkamp, men heller en forsoning med det livet vi lever, solidaritet og samarbeid. Da vil verden kunne bli en bedre plass for alle!