Hvordan håndtere rasisme

Rasisme har ingen plass i verden, men diskriminering og forskjellsbehandling basert på rase har ennå ikke forsvunnet. Det er på tide å forstå at noen rasistiske mennesker aldri vil forandre seg, uansett hva man forteller dem. Det betyr ikke at du skal unngå problemene i livet ditt, fordi å behandle mennesker på en umenneskelig måte skal og må straffes. Allikevel, noen ganger er disse folkene ikke verdt din eller andres tid, men det er forvirrende å forstå hvis ingen har fortalt deg hvordan man burde håndtere rasisme.

Fortell dem direkte

Ikke alle skjønner at det de sier kan høres eller bli tolket som rasistisk med en gang, og ofte vil de komme med en unnskyldning når de ser hvordan personen reagerer. Andre mangler sunn fornuft, og de fatter ikke situasjonen før noen forteller dem direkte. Derfor er det nødvendig å si i fra når du føler deg ukomfortabel, fordi mye lærdom kan komme fra pinlige øyeblikk og en virkelighetssjekk. Hvis denne personen er en “ordentlig” rasist, burde den direkte metoden revurderes, da han/hun kan begynne å ty til vold.

Vær rolig og snill

Gir man en gave til noen man kommer dårlig overens med, for eksempel Gant for barn, vil de forstå at du ikke var så ille som person som de trodde. I en situasjon der noen prøver å dra deg ned, kan det å være rolig og snill få dem til å innse at oppførselen deres er rett og slett kvalmende. Dette skjer når man “dreper dem med godhet”, som vil si at du virker så hyggelig at det er vanskelig å mislike deg.

Ta kontakt med politiet

Selvfølgelig, ikke alle situasjoner egner seg med en direkte konfrontasjon. Av og til kan det hende at livet ditt står i fare, og da må man kontakte politiet raskest mulig. Mange som er i en slik situasjon er meget skeptiske ovenfor politiet, da deres behandling mot afro-amerikanske i historien har selv vært rasistisk. Det ville vært en løgn å si at politibrutalitet ikke eksisterer lenger, men slike rasister er i minoritet innen politiyrket, og de har også mest ressurser til å hjelpe deg med å løse saken din.

Snakk med en som kan stoles på

Ikke alle tør å konfrontere rasistene rett foran dem, fordi det er en skummel situasjon å sette seg selv inn i. Hvis rasismen er mer verbal, og ikke går over til fysisk kontakt, kan det å snakke med en du stoler på være den beste løsningen. Å være tillitsfull er en av de beste egenskapene et menneske kan ha, og å ha en sånn venn i livet ditt er essensielt. Det som er trist er at ikke alle folk, verken yngre og eldre, har en slik person. Et tips vil være å se i nærområdene på tjenester som jobber for akkurat det.