Hvordan bli kvitt sine fordommer

Noe som er sikkert, det er at vi alle har fordommer. Noen regnes som positive fordommer, mens andre regnes som negative fordommer. Vi synes uansett at du burde ta dine fordommer på alvor og ikke minst stille spørsmålstegn ved dem. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette.

Hvor kommer fordommer fra?

Mange av oss får fordommer i arv fra foreldrene våre eller vi hører noen venner påstå noe som ikke nødvendigvis er sant. Det er slik fordommer vokser seg større og større. Tidligere har det også vært en del fordommer som har blitt lært bort på skolen, noe som skolevesenet har blitt flinkere på å slå ned på nå.

Det er derfor vanskelig å vite akkurat hvor du har fått dine fordommer fra, ettersom det kan være fra medier, skole, foreldre eller venner.

Still spørsmål ved fordommene dine

Når du plutselig kommer med en påstand som ligner en fordom, eller når andre gjør det, still spørsmål. Hvorfor er det sånn? Hvor har du hørt det? Det kan vel ikke stemme? Det er mange spørsmål du kan stille deg selv når det kommer til fordommer. Det viktigste er å finne roten til dem. Da kan du begynne å endre på din egen tankegang og egen oppførsel.

Det er ikke sånn at noen har mer fordommer enn andre, alle har fordommer, men det er vår oppgave som mennesker å jobbe mot disse fordommene. Vi håper at du tenker deg om neste gang noen sier noe som ligner på en fordom og spør dem hvor dette kommer fra. Det vil føre til at du vil bli kvitt dine fordommer. Dette er en prosess som kommer til å ta lang tid, men du kommer garantert til å lære masse på veien, noe vi synes er utrolig viktig på alle måter.