Fordommer og kroppspress

Kroppspress har vært et tema som har fått mye oppmerksomhet. Selv om et visst type kroppspress har vært med mennesker i århundrer, har det aldri vært det så enkelt å la seg bli slukt av presset som nå. Med sosiale medier og så mye som 4 timer skjermtid i gjennomsnitt hver eneste dag, er det vanskeligere enn noen gang å ikke drømme om å endre utseendet sitt.

Derimot er det ikke alltid at kvinner ønsker å endre kroppen sin bare på grunn av kroppspress. Noen ganger ligger det nemlig mer bak det, og noen ønsker ikke å endre kroppen sin drastisk for å se ut om en kirurgisk supermodell. Selv om mangfold er viktig, velger noen å endre på utseendet sitt uten å skape perfeksjon som mediene har malt for oss. Noen kirurgiske operasjoner tar sted fordi det er en nødvendighet for det. Noen velger naturlige brystimplantater som følge av for eksempel brystkreft eller absolutt minimal bryststørrelse. Det er ikke alltid at brystimplanter trenger å forstørre brystene ut av proporsjoner som ikke ser naturlig ut. Helt siden brystimplanter satt sine spor på 80-tallet og ble forbundet med alt fra porno til Baywatch, har de ofte fått negativ omtale.

Dagens brystimplanter er mer sikre enn tidligere, og kan faktisk være et hjelpende element i manges hverdag. Nettopp derfor er det lurt å ikke dømme noen om de ønsker seg brystimplanter før du egentlig vet hvorfor.

Okategoriserade